Hartcoherentie- en Veerkrachttraining

Hartfocus

Toen ik heel lang geleden op een studiedag toevallig bij de workshop Hartfocus terecht kwam werd mijn interesse gewekt. De methode beloofde wat je allemaal in 3 fases zou bereiken.

Dat je je veerkracht? kunt trainen en vergroten om beter met stress om te gaan of een burn out te voorkomen. Dat je inzicht in je eigen emoties en gevoelens krijgt en kunt leren om ze zelf te reguleren. En dat je uiteindelijk hierdoor je lichaam minder belast en minder snel moe bent, dat je beter kan denken in stressvolle situaties, dat je kunt kiezen hoe je je uit en hoe je hierdoor zelf veranderingen teweeg kunt brengen….

Sceptisch?

In aanvang was ik sceptisch omdat ik zulke dingen snel zweverig vind worden. Maar naarmate de workshop vorderde zag ik steeds meer ingrediënten uit de topsport, het onderwijs en mindfulness voorbijkomen die ik herkende. Fysieke reacties bleken meet- en zichtbaar gemaakt te kunnen worden, en onderbouwen
daarmee de methode wetenschappelijk. Dat triggerde mij en zodoende is de workshop mij bijgebleven.

Kadootje!

Enkele jaren geleden, toen ik tegen een burn out aan zat, zag ik dat tegelijk als mogelijkheid om deze biofeedback methode te proberen.
Het begon met ademhaling trainen, een kleine moeite gezien de grote opbrengst. Het gevoel van rust wat ik daardoor van binnen kreeg was een kadootje aan mezelf.

Wat ik nooit zal vergeten is wat het beeldscherm mij liet zien: hoeveel invloed ik zélf had op mijn spanning en dat ik zélf kon bepalen hoe ik mij voelde! Daarna ging de rest als vanzelf. Ik had vertrouwen in de trainingen omdat mijn coach het proces afstemde op mijn tempo en op hetgeen ik inbracht.

In 8 of 9 bijeenkomsten heb ik mogen ervaren dat wat de methode belooft ook klopt. Ik kan steeds beter mijn emoties zelf reguleren en pas wat ik weet over geweldloos communiceren dagelijks toe. Ik geloof in hartcoherentie omdat het mij alleen maar
goeds gebracht heeft.

Ik wil niet meer terug naar de tijd dat ik dit nog niet wist.

Inmiddels heb ik de opleiding gevolgd bij www.hartfocus.nl  en mag ik mezelf ‘hartritme Biofeedback professional’ noemen. Ik probeer op een praktische en behapbare manier te coachen. Als het je in het dagelijks leven niet meer gaat zoals jij het graag zou willen… Je niet weet waar je moet beginnen om daarin iets te veranderen zou een hartcoherentie- en veerkrachttraining je kunnen helpen. Zoals een sleutel een slot opent.

Wil je graag iets weten? Mail gertruudkocken@gmail.com
Het is me een plezier je verder te kunnen helpen.

Verder Bericht

© 2021 Triger

Thema door Anders Norén